Huippuauto 
Huippuauton ominaisuuksia – vapaasti hyödynnettävissä

Talvivarustusta:

Suomalaisessa talvessa autossa pitäisi olla sähkölämmitteisinä:
- kaikki lasit, jotta näkyvyys ulos olisi aina taattu
- kaikki penkit
- ohjauspyörä ja vaihdekeppi, koska niistä on aina pidettävä kiinni, avokäsin autoa on mukavampi hallita kuin talvirukkasissa
- ulkopeilit
Kaikki edelläolevat pitäisi olla kytkettynä myös tolpasta saatavaan sähköön. Näin ei tarvittaisi erillistä sisätilan lämmitystä. Moottorilämmitin toki on tarpeen normaalisti.

Mikäli autossa on polttoainekäyttöinen lämmitin, olisi sen oltava sellainen, joka ei kuluta auton akkua vaan pikemminkin hiukan lataisi sitä. Siis aggregaatti. Sama aggregaatti voisi myös käyttää noita edellä mainittuja sähkölaitteita, jotta autolla olisi miellyttävä lähteä liikkeelle. Ilmastointia ei välttämättä tarvitsi käyttää, koska jos näkyvyyys on hyvä ja hallintalaitteet ja penkit lämpimät, ei auton muuten tarvitse niin erityisen lämmin ollakaan. Ei tietysti haittaakkaan, jos samaa sitten voi käyttää kesällä auton tuuletukseen tarvittaessa.

Ilmastointilaite on myös tarpeen, koska sillä voi poistaa kosteutta talvellakin. Jos sähkölämmittimet on kaikissa ikkunoissa, voi ilman suuntauksen suunnitella siten, ettei se tule lasien kautta. Näin vältettäisiin vedon tunnetta, joka aina tahtoo tulla kun ilma ensin osuu kylmiin laseihin. Tietysti varajärjestelmänä myös ikkunoihin suuntaaminen saa olla mahdollista.

Ikkunoiden, joissa on pyyhkijät, sähkölämmityksen pitäisi ulottua sulkien alle ja olla riittävän tehokas, jotta myös pyyhkijät olisivat liikkeelle lähdettäessä irti lasista ja toimintakunnossa.

Ovien yläpuolella tulisi olla vanhan mallin mukaan kourut, koska nykyautoissa ovea avatteassa lumi tai vesi auton päältä tippuu penkeille ja auton sisään.

Takaluukun kansi ei saa ulottua aivan kiinni puskuriin, koska väistämättä ikkunoista sulava lumi pakkautuu siihen ja joskus jopa estää luukun avaamisen. Esim sentin rako on riittävä.

Varsinkin farmariautoissa, tuulitunnelia pitäisi hyödyntää siihen, että auto ei vetäisi perässään lumipölyä, siis niin että auto pysyisi aina puhtaana myös perästään. Tämä auttaisi myös taloudellisuuteen, tiedättehän kuinka raskasta on soutaa tasaperäisellä veneellä. Jos auto tarvitsee takalasin pyyhkijää muulloinkin kuin paikalla ollessaan, on auto huonosti muotoiltu. Farmariautoissa näkyvyys taakse alkaa Suomen talvessa olla jo turvallisuusriski. Toki hyvät peilit auttaa.

Pyöräkotelot riittävän väljät ja suunniteltu siten, ettei renkaista nouseva loska voi tarttua kiinni pyörän taakse. Joskus näkee autoissa niin suuret jääkertymät renkaiden takana, etteivät pyörät esteettä käänny eikä aina pyörikään.

Ei sellaisia ulokkeita auton edessä tai muuallakaan, jotka voivat lumessa ajettaessa rikkoontua. Lunta kuitenkin Suomessa joka talvi on senverran ja väkisin joutuu joskus ajamaan lumivallien yli esim. parkkeerattaessa. Pakoputkikin voisi autossa olla ”sisäpuolella”, sikäli tuo nyt on teknisesti ja turvallisesti mahdollista. Ainakin jokin suojaava rakenne olisi paikallaan.

Vanhan ajan kaihdin olisi Suomen oloissa edelleen tarpeellinen moottorin lämpiämisen tehostamiseksi. Sen pitäisi kuitenkin olla termostaattiohjattu, ettei sen avaus tai sulkeminen jää muistin varaan.

Akku lämpimässä, eristetyssä tilassa ja myös lämmitettävissä ja ladattavissa tolppasähköllä. Lämmin akku toimii paljon paremmin kuin kylmä.

Ilmastoinnin ilmanotto ulkoa niin, ettei ilmastointiin voi kertyä lunta eikä ilmanotto häiriinny.


Muotoilu:

Muotoilu yleensäkin niin että auto pysyy puhtaana, renkaista nousevan pölyn ja hiekan pitäisi ohjautua auton taakse tai alle eikä sivupelteihin.

Ovien tiivistys sillä tavalla, että kynnykset pysyy sisäpuolelta puhtaana. Monessa autossa sinne kertyy mahdoton määrä kuraa ja pölyä.

Sisälokasuojat sellaista materiaalia ja mahdollisimman sileät, ettei sinne kerry likaa tai jää kiinni

Alusta mahdollisimman sileä, ettei sinne kerry mitään ylimääräistä.

Alustan ja helmojen kunnollinen massaus tai materiaali täysin ruostumatonta, koska tuskin kivenhakkautumista pohjaan voi kokonaan estää.

Kaikki turhat ”koukerot” ja kolot pois myös auton keulasta, jotta auton peseminen olisi helppoa. Ilmavirtauksia myös keulassa pitää ohjata niin, että esim. sääsket eivät liiskaannu auton keulaan, vaan joutuvat esim. suodattimeen, joka on helppo puhdistaa. Moottorin jäähdytys on tietysti varmistettava kaikissa tilanteissa, joten jokin valvonta suodattimelle on oltava (ehkä muukin kuin moottorin lämpötila).

Vanteet pitäisi muotoilla siten, että niissä ei ole sisäpuolella leveää tasaista pintaa, koska sinne kertyy pölyä ja lunta ja se on vaikea puhdistaa. Jos vanteen sisäpinta on aina viettävä, keskipakovoima pitää sen sisäpuolen puhtaana. Myös ilman ohjausta voisi hyödyntää, mutta se aiheuttaa helposti ääniongelmia. Ulkopuolelta vanteissa ei tarvita ylimääräisiä pieniä koloja joiden puhdistus on vaikeaa.

Lamppujen vaihdon pitää olla todella yksinkertaista, koska sen joutuu yleensä tekemään pimeässä ja pakkasessa. Ei mitään muovinipsuttimia, jotka katkeaa pakkasella vaan selkeästi toimivat esim. käsin pyöritettävissä olevat kiinnittimet, joilla valaisimen saa mielellään kokonaan irti ja lamput kätevästi esille. Jos sokea ei pysty vaihtamaan lamppua ei sitä voi tehdä pilkkopimeässäkään. Sokeat on sentään tottuneet tekemään asioita käsikoperolla.

Tankin luukut pitää muotoilla siten, ettei esim. ikkunoista sulava lumi jäädy luukun eteen ja estä tankkausta.


Sisäpuolen muotoilu ja varusteet:

Nappulat ja kytkimet riittävän suuria, jotta niitä voi käsitellä suomalaisilla miehen kourilla ja jopa kintaskädessa.

Sisäpuolen materiaalit sellaista, joka ei ole liian kovaa, ettei tule räminää. Hiljaisuus antaa laadun tuntua.

Äänieristys yleensäkin on auton tärkeimpiä ominaisuuksia. Varsinkin pyöräkoteloiden äänieritys on tärkeä koska Suomessa on paljon sorateitä.

Sähköpeilit ja ikkunat ovat nykyisin jo enemmän sääntö kuin poikkeus. Ikkunoiden automatiikka myös ylös nostettaessa usein puuttuu.

Eri kuskien asetukset penkkien ja peilien ja ratin säädöille olisivat loistavat. Joissakin autoissa näitä jo on.

Lasku/säilytystilaa pitäisi olla riittävästi, jotta tarpeelliset tavarat saa helposti sopiville paikoille. Esim. aurinkolasikotelo, mukitelineet jne. Myös ihan pelkkää tasaista laskutilaa. Kaikissa näissä pehmustus, etteivät tavarat kolise tai kolhiinnu. Lasku- ja säilytystilaa myös takapenkkiläisille.

Virtapistokkeita pitää olla riittävästi, esim. matkapuhelimen latausta ja navigaattorin latausta varten. Myös peräkontissa esim. jääkaappia tai pölynimuria varten. Invertteri ja pistoke normaalisähköä varten olisi myös hieno, ettei tarvitsi irrallisia laitteita ja johtoja (esim läppärin käyttämistä varten). Takapenkilläkin virtaa tarvitaan ellei nyt satu olemaan integroidut videot ja internetsysteemit yms. luxusvarusteet.

USB-liitännät mobiililaitteiden lataukseen ja esim. muistitikulta musiikin kuunteluun.

Mahdollisimman vähän teräväkulmaisia koloja ja reikiä, jotta sisäpuolen puhdistuskin olisi helppoa. Säilytystiloissakin voi olla pehmeästi kaartuvat reunat, jotta esim. pyyhkeellä pääsee puhdistamaan sen helposti eikä vain sössi moskaa nurkkiin, joista sitä ei saa kuin hammastikulla pois.

Kaatuvat takapenkit myös sedan-malleihin, jotta tilapäisestikään voisi kuljettaa jotain pidempääkin esinettä. Jako mielellään kolmeen osaan, jotta kukin penkki olisi erikseen käytettävissä tai kaadettavissa. Keskipenkin kaatuva osuus voi olla kapeampi, jotta istuintilaa jäisi sivuille väljemmin. Kyynärnojan pitäisi kaatua erikseen.


Moottori ja vaiheisto:

Taloudellisuus on tietysti päivän sana, siinä monet on jo onnistuneet hyvin.

Jarrutusenergian talteenotto ja kiihdytyksen auttaminen sähkömoottorilla pitäisi olla joka autossa.

Portaattomat automaattivaihteet parantaa mukavuutta huimasti, toki käsivalintamahdollisuuskin voi olla sitä haluaville. Myös kaksoiskytkinvaihteistot ovat hyviä ja taloudellisia.

Voisikohan hybridien sähkömoottorit olla napamoottoreita esim. takapyörissä, jolloin saataisiin kätevästi neliveto auttamaan liikkeellelähtöjä ja kiihdytyksiä. Tietysti ajovakautus voisi hyödyntää noita myös. Pelkkä sähköauto voisi olla pelkästään napamoottoreilla, tietysti joka pyörässä. Jos auton pyörä ei vedä, se jarruttaa. Napamoottoreilla säästyisi voimansiirron häviöt ja tilantarpeet. Liekö sitten riittävän laaja-alaisia sähkömoottoreita, jotta ei tarvittaisi vaihteistoja joka pyörään.

Biokaasun käyttö hybridissä bensan tai dieselin sijaan. Olisipa tosi CO2-ystävällinen ratkaisu.

[ kommentoi ] ( 24 näyttöä )   |  permalink

<< <Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Seuraava> >>