Soneralla epäasialliset keinot käytössä 
Vanhemani joutuivat vaihtamaan matkapuhelinliittymänsä pois Soneralta kun se ei täällä periferiassa toimi kunnolla. Puhelut katkeilee kesken ja ääni pätkii. 3G:stä tai muusta hienommasta virityksestä ei ole tietoakaan. No, siirto oli yksinkertainen, Saunalahti tarjosi ilmaiset puhelut liittymien välille vuoden loppuun ja muutenkin oli edullisempaa. Ja mikä parasta, verkko toimii täällä, jopa 3G:stä on nähty vilauksia, toki parantamista siinäkin.
Mutta mitä tekee Sonera? Soittavat äidilleni, 75 v, kyselyn, että miksi vaihdoitte ja eikös vaihdeta takaisin. No, äitini ei tietystikään suostunut, kun molemmat kerran vaihtoivat ja kun Soneralla on nuo ongelmatkin täällä. Mutta mitä tekee Sonera? Vaikka Saunalahdelta oli jo tullut tekstiviesti liittymän siirtymisestä sinne 24 tunnin kuluessa, niin eipä siirto tapahtunutkaan. Tämä rietas Soneran mies oliki kuitenkin omavaltaisesti perunut siirron Saunalahteen eikä mitään ilmoitusta tällaisesta tullut. Ei vaan siirtynyt. Sitten piti soitella Saunalahteen parikin kertaa, kun Soneran liittymä katkaisi puhelun kesken, ja sieltä selvisi, että Soneralta olivat ilmoittaneet siirron peruutuksesta. Ja aloita siis koko siirtohomma alusta.
Soneran asiakaspalvelusta tökerö naisääni vaan toteaa, että ei tälle nyt mitään voi eikä mitään näykään systeemeistä enää kun siirto on taas aktivoitu. Ei kuulemma tiedä enää mitä on tapahtunut. Siirron peruutus tarvii kuulemma tunnin varoajan, mutta operaattorin vaihto sitten taas 5 arkipäivää, nyt pyhien aikaan siis pari viikkoa kalenteriaikaa. Ilmoitin, että tältä ajalta ei sitten maksuja tarvi tulla. Tähän tökerö naisihminen vaan tuumaa, ettei voi ennakkoon hyvittää mitään kun ei tiedä paljonko mahdolliset puhelut maksaa. Kuitenkin jonkun määräsumman olisivat hyvittäneet, kun itse summan olisi antanut. Ehdotinkin kymppiä, kun sen verran oli entistä laskuakin, joten ajattelin sen riittävän normaalipuheluihin. No, tökerö naisihminen kuitenkin alkoi tivaamaan, että jos tällainen hyvitys tehdään, niin sitten ei voi enää tehdä reklamaatiota ja asian on jäätävä tälleen. Siis kiristystä.
Näinkös kaikkia muitakin vanhoja ihmisiä Soneralla kohdellaan? Eikös tuommoinen omavaltaisuus ole rangaistavaa, varsinkin kun siitä aiheutuu vielä kustannuksia asiakkaille, puhumattakaan kaikesta harmista ja vaivannäöstä?
Noista liittymän vaihdoista yms. tiedottamisista sanoisin vielä sen verran, että on kohtuutonta että vanhoille ihmisille tiedotetaan niistä tekstiviesteillä. Kiikuta sitten aina puhelinta sukulaisille, että kato ny mikä tähän tuli kun se piippas. Sama kuin ilmoitus olisi nähtävissä Helsingissä Kesäkatu 2:ssa, kuin Ylellä aikanaan lista "vastaavista ohjelmatoimittajista".[ kommentoi ] ( 22 näyttöä )   |  permalink

<< <Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Seuraava> >>