Yksityisteistä ja valtakunnan vääryyksistä 
Eero Laurila kirjoitti Rantapohjassa aiheellisesta asiasta, yksityisteiden ja niiden osakkaiden kohtelusta kunnissa. Olen täysin samaa mieltä siitä että, kiinteistöverolle ei yksityisteiden asukkaat saa mitään vastinetta tänä päivänä. Se on sanomattoman suuri vääryys ja jos oltaisiin vaikka Ranskassa, niin väki olisi barrikaadeilla. Mutta Suomessa nukutaan Ruususen unta.
Unessa on Eero ollut siltä osin, että kuvittelee Uuden Oulun jollakin tavalla tekevän asian huonommaksi tai paremmaksi. Ei Oulussa tätä asiaa ole paremmin hoidettu kuin Kiimingissäkään, mutta Uuden Oulun asioista ei vielä tiedä kukaan. Ja kuten olen sanonut, huonommin meitä haja-asutusalueiden asukkaita ei enää voi kohdella, kuin Kiimingissä on tehty.

Kiimingistä on faktaa olemassa. Keskustan liitoksen vastustajat (yhtä lukuunottamatta) olivat yhtenä porukkana kyykyttämässä haja-asutusalueiden asukkaita kokoomuksen ja demarien kanssa. Hyväksyttiin yksityistiesuunnitelma, jolla käytännössä vain muutama heille itselleen tärkeä tie julistettiin sellaisiksi, jotka kunta hoitaa ja tiekuntia ei tarvitse perustaa. Suurin osa jää oman onnensa nojaan ja joutuu palkkaamaan tieisännöitsijän asioitaan hoitamaan, koska ei ole enää sellaisia ammattilaisia tiekunnissa, joilla aikaa ja halua riittäisi tällaista joutavaa hommaa tekemään.
Tällä tavalla kunta ja valtio siirtää vastuunsa kolmannelle sektorille ja syntyy taas uusi instanssi keräämään erilaisia maksuja. Näin yksityisteiden asukkaat maksavat saman veron jo toiseen kertaan eri nimellä. Kyllä nyt on Eerolla orava väärässä puussa vai oisko itse väärän puun alla, kun laittaa haja-asutusalueiden valtuutetut vastuuseen asioista, joita ei ole vielä edes tapahtunut eikä mitään päätöksiä tehty.
Toki on niin, että Kiimingissä hyväksytty suunnitelma on vain suunnitelma ja jota ei ehkä panna toimeksi ollenkaan, mutta se on selvä viesti siitä, mitä mieltä enemmistö Kiimingin valtuutetuista on. Kaikki vaan keskustaan ja kaava-alueille riitelemään kun naapuri kyttää kulkemisia ja puunoksat tiputtaa lehtensä raja-aidan yli. Ja koirakin haukkuu alvariinsa. Eikä toimi katuvalot eikä tietä aurata kun pitäs lähteä aamuvuoroon töihin. Vain niinä aamuina aurataan kuudelta, kun yövuorosta on just tultu nukkumaan. Ja silloinkin se aura pukkaa lumivallin portin eteen, kiusatakseen tietysti.
Meillä maalla oltas tyytyväisiä, jos meillä olis tie ja kunnossapito siltä osin kuin meille on viralliset rakennusluvat myönnetty. Koulut olis syytä pitää hengissä, koska niiden avulla lapsemme välttyisivät heti nuoresta joutumasta siihen ahtauden ja kiireen oravanpyörään, johon nykyajan keskitetty malli ajaa. Samalla tarjottaisiin mahdollisuutta harrastustoimintaan omalla kylällä myös vanhemmalle väelle.

Valtakunnan tasollakin muutamat uraanikaivoksen omistajat ovat huolissaan mökkiläisten päästöistä. Saahan sen tälläkin huomion siirrettyä pois todellisista ongelmista ja valtakunnan kerman rahankeruusta. Sitten ollaan järjestämässä rahankeruuta sotaveteraaneille ja muille maamme vaurauden luoneille. Enää ei tarvi kerätä, nyt on aika valtion maksaa heille täys ylöspito ja katsoa, että säätiöt ja muut, jotka heille kerättyä omaisuutta panttaavat antavat joko rovon veteraaneille, ennenkuin viimeisestäkin aika jättää. Maamme EUlle myyneet sen sijaan pitäs panna vastuuseen näiden veteraanien edessä.

Tulipa hieman karattua aiheestakin, mutta tämä on valtakuntamme koko kuva.


[ kommentoi ] ( 12 näyttöä )   |  permalink

<< <Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Seuraava> >>