Yksityisteistä 
Ihmemies (tai nainen) pitäisi olla, jos meinaisi pystyä vaikuttamaan näihin kaupungin virkamiehiin tai päättäjiin.
Yksityistieasia oli sekä yhdyskuntalautakunnassa, että kaupunginhallituksessa ja molemmissa nämä urbaanit edustajamme ajoivat yksimielisesti läpi meitä haja-asutusalueella asuvia syrjivän päätöksen.
Yksityistiepäätös kaupunginhallituksessa, lainaus pöytäkirjasta:
”Kaupunginhallituksen päätös 11.3.2013 § 152:
Pöytäkirjaan merkittiin, että Timo Kenakkala, Samuli Pohjamo, Risto Päkkilä, Anne-Maria Takkula, Sirpa Tikkala, Outi Ervasti, Anne Snellman ja Rauno Hekkala poistuivat esteellisinä kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.
Kunnossapitopäällikkö Kai Mäenpää esitteli asiaa kaupunginhallitukselle.
Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.”
Miksi näiden muutamien piti jäävätä itsensä? Onko niin, että yksityistien varressa asuva ei voi päättää tällaisesta asiasta? Tällä periaatteella keskustassa asuva ei saa osallistua päätöksentekoon keskustan terveysasemasta tai oululainen yleensä Oulun asioista. Hävetkää te, jotka tähän kieroiluun lähditte, suoraselkäinen huononkin päätöksen tekijä on rehellisempi kuin tällaiset lierot. Vai löytyykö joku parempi syy jäävätä itsensä?
Olen yrittänyt vastustaa tätä yksityisteiden siirtämistä kokonaan tiekuntien hoidettavaksi monella eri tavallla. Ei vaikutusta, ei kommenttia. Virkamiesten selän taakse vetäytyjiä on löytynyt vaikka kuinka paljon. Joku sanoo, ettei ymmärrä miksi tämä on pahimman luokan yksityistämistä mitä voi olla. Siksi, että tässä tuottajan lisäksi yksityistetään myös tilaaja. Siis kaikki kunnan kontrolli näihin teihin katoaa.
Onko päättäjämme sokeutuneet tai aivopesty? Perustuslaki takaa jokaiselle oikeuden valita asuinpaikkansa. Se ei sano, että siitä jotkut kunnan elimet voivat rangaista kotikonnuillaan asuvia. Eikä edes niitä, jotka sinne ovat vain vapauden ja rauhan kaipuussaan muuttaneet. Tässä syrjitään asuinpaikan perusteella. Vai voiko jatkossa laittaa vaikka katuvalomaksun niille, joille sattuu joku lamppu näkymään?
Yksityisteiden siirtäminen osakkaiden vastuulle tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaiselle yksityistielle tulee hoitokunta ja tieisännöitsijä. Tieisännöitsijät tästä eniten hyötyy. Kuitenkin he ovat voineet olla asiantuntijoina järjestelmää kehittämässä. Kuka heistä jääväsi itsensä?
Tiekunnat joutuvat tekemään jyvityksen, joka maksaa tuhansia, järjestämään laskutuksen ja perinnän ja kilpailuttamaan kaiken tienpidon. Lisäksi pitää nöyrtyä siihen, että kaupungilta anotaan avustusta ja joku insinöörinplanttu sitten päättää ketä avustetaan ja ketä ei. Tuo ei muka maksa mitään? Ainakaan sen kustannuksia ei ole esitetty. Kansantalouden lukijoita ei taida enää olla juuri ketään, kun kokonaiskustannuksia ei osata laskea. Vai onko tilaaja-tuottajamalli sumentanut käsityksen ja ajatellaan vain omaa budjettia?

Parhaimmillaan yksityisteiden hoitaminen Kiimingin malliin olisi voinut olla se maaseudun yhdyskuntateko, jota Maaseudun sivistysliitto nyt hakee.


[ kommentoi ] ( 76 näyttöä )   |  permalink

<< <Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Seuraava> >>