Vastinetta veli Wahlroosille 
Laitanpa itsekin lusikkani tähän soppaan, kun sattumalta omat teesini ovat hiukan erilaiset kuin Wahlroosin.
Ihan ensimmäiseksi pitäisi saada kulutuskysyntää. Kaikista yksinkertaisin temppu kulutuksen elvyttämiseksi on ALVin poistaminen vaikka nyt vuodeksi ensialkuun. Mieluummin kokonaan. ALV on vero, joka vaikuttaa kaikista eniten pienituloisen arkeen ja kysyntään. Jos kaikki välttämätön hankinta halpenee ALVin verran, niin köyhälläkin on vara kulutttaa, ainakin hieman enemmän kuin ennen. Tottakait tämä jopa 24%n säästö laittaa rikkaammatkin kuluttamaan. Kun raha alkaa liikkua, niin onhan kumma jos ei ala talouselämä vilkastua. Tällä tavalla sohimallahan saadaan muurahaispesäänkin liikettä.
Valtion verotulothan tuossa pienee, sehän on selvä. Ei kuitenkaan niin paljon kuin luulisi, koska vilkastuva kauppa antaa varmasti työtä monelle ja sitä kautta tuloveroa lisää. Tuloveroa voi huoletta nostaakin, koska sen nosto vaikuttaa vain niihin, joilla on varaa maksaa. Eihän ole veroa, jos ei ole tuloa. Siis sillä kompensoidaan veromenetykset.
ALVin poisto toisi Suomeen sellaista kauppaa, joka tänä päivänä keskittyy halvan ALVin maihin. Tämä toisi kilpailukykyä EUn sisällä. Tietysti tämä harmittaisi kaikkia muita EU-maita, mutta eipä meillä muitakaan keinoja ole tuota direktiiviviidakkoa päihittää.
TTIP-sopimus uhkaa meidän itsemääräämisoikeuttamme. Tätä meidän hallituksessamme ei pidetä mitenkään haitallisena, vaan mielihyvin annetaan päätösvalta asioissa ulkomaalaisille suuryrityksille. Entäpäs jos sen sijaan säätäisimmekin vastaavan sopimuksen turvaamaan suomalaisten pienyrittäjien bisneksiä. Siis tyyliin, jos valtio säätää lain, joka haittaa yritystoimintaa ja bisneksen tekoa tai nostaa byrokratiakustannuksia, niin valtio olisikin korvausvelvollinen. Tällaisella lailla olisi voitu estää sellaiset viimeaikaiset tyhmyydet kuin suoraveloituksen poistaminen ja muuttaminen suoramaksuksi, sähköisen kaupan ALVin tilitysvelvollisuudet eri EU-maihin, rekkojen kaventaminen, rekkojen isontaminen, ajokorttivaatimusten kiristäminen jne. Näitä hullutuksia on pilvin pimein. Suurimmaksi osaksi pelkkää kulua ja suhteettoman suuri taakka nimenomaan pienille yrittäjille. Moni yrittäjä on pannut hanskat naulaan, kun ei ole kannattavaa hommata niitä tulityökortteja, ammattiajokortteja ja muita kummallisuuksia kymmeniä vuosia alalla toimineille työntekijöilleen.
Tuota edellistä voisi soveltaa myös rakennuslupiin. Jos estät rakennusluvan ilman pitäviä perusteita, niin korvaat kaikki siitä aiheutuneet kulut. Onpa jo kuultu tapauksista, joissa tonttikauppoja on peruttu, kun rakennuslupia ei olekaan myönnetty. Onko meillä varaa tällaiseen?
Maksuton rakennuslupa kiihdyttäisi rakentamista ja töitä riittäisi. Vaikutus olisi juuri päinvastainen kuin sen yhden tutun vihertäjän esityksellä yhdyskuntalautakunnassa, jolla siis haluttiin moninkertaistaa haja-asutusalueen rakennuslupien hinnat. Miksi pitää aina jarruttaa, kun voisi kiihdyttääkin?

[ kommentoi ] ( 73 näyttöä )   |  permalink

<Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Seuraava> >>