Maaseutumaisen asumisen puolesta 
”Sinä oot sanonu, että minä oon sanonu, että teijän pulla on känttyä”, sanoi äitini kun meillä penskoilla meni inttämiseksi. Maalaiselämässä kun pullan onnistuminen oli emännän arvostuksessa kärkipäässä. Käntyksi sanoisin sitäkin maaseutuvihamielistä esitystä, jonka Jenni Pitko teki valtuustossa, nimittäin yksityisteiden aurauksen lopettamisesta ja varojen siirtämisestä joukkoliikenteeseen. Täytyy sanoa, että todellisuudentaju on kyllä karannut tuosta esityksestä.
Miten se joukkoliikenne toimii teillä, joita ei aurata? Vai maksattaako kaupunki joukkoliikenteensä kustannuksetkin yksityisteiden osakkailla?
Mikä on se vimma, jolla tämän päivän cityvihreät ovat tyhjentämässä maaseutua? Luulisi, että vihreään aatteeseen kuuluisi nimenomaan huolehtia maaseudun elinvoimasta, jotta puhtaan ravinnon saanti voitaisiin turvata. Kyllä siinä kaupunkien katot käy vähäksi, jos sinne aletaan perunapeltoja perustaa. Ainakin joku vuosi sitten vihreät ehdottelivat kasvien kasvattamista kaupungeissa talojen katoilla.
Yhdistymissopimuksessa nimenomaan tähdennetään kaikkien kaupungin alueiden tasapuolista kohtelua ja maaseutumaisen asumisen turvaamista. Tuo tuntuu kokonaan unohtuneen, myös koko hankkeen alullepanijalta, Pekka Simoselta. Sellaisella pieteetillä hän on ajamassa palveluja yksien seinien sisään. Kyläkoulut ja eri alueiden lukiot saa kyytiä, jota ei luulisi sivistyneessä Suomessamme enää näkevän. Johtuiskohan tuosta Pisa-menestyksen romahdus. Oppilaat joutuvat istumaan tuossa Pitkon suosimassa joukkoliikenteessä tuntitolkulla. Saman ajan vois käyttää vaikka läksyjen tekemiseen tai ainakin johonkin hyödyllisempään. Mutta ei, ensin viedään koulut ja hyvinvointipalvelut, sitten viedään tiet, lopulta maat ja muutkin oikeudet. Eikös olisi jo aika keksiä vaikka maisemavero, jos ikkunasta ei näy kerrostaloja?
Milloin alamme saamaan vastinetta kiinteistöverolle? Kyllä meidän rahat kelpaa, mutta palvelut on haettava keskustasta. Koko yksityistielaki olisi pantava uusiin puihin. Jokainen vakituinen asunto tarvitsee ja ansaitsee julkisin varoin ylläpidetyn tien. Vai alammeko käyttämään Pitkos-puita?

[ kommentoi ] ( 269 näyttöä )   |  permalink

<Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Seuraava> >>